Positivt fokus på det du kan og på det der er godt i dit liv

Det er lidt tid siden jeg har skrevet på denne side.

Det skyldes to ting:

  1. Jeg fik kræft i december 2018 og fik fjernet hele underlivet.  Jeg er erklæret rask.
  2. Jeg skriver også om godt liv med sygdom på mit firmas web-side www.udviklingsvej.dk. Det ligger under menuen “Godt liv med sygdom”.

Det der hjælper mig med at håndtere mine mange sygdomme og leve et godt liv, det er især positivt fokus, vejrtrækningsøvelser, rekreative pauser og taknemmelighed over alt det gode, der er i mit liv – og at undlade at fokusere på det jeg ikke kan, men på at gøre det jeg kan.

Og det vil jeg give dig nogle tips og redskaber til at praktisere.

Når du mærker at dine tanker er negative, og det hele opleves trist og måske også lidt håbløst. Så vil jeg råde dig til at stoppe op og trække vejret dybt ned i maven. Du kan bruge de vejrtrækningsøvelser du finder i min bog “Inspiration til et godt liv – sammen med sygdom”. Tænk over de elementer i dit liv, som du er glad for. det kan være alt fra at solen skinner til at du har gået/kørt en tur på 50 meter eller 2 km. 

Det er en god ide, at udfylde en taknemmeligheds dagbog, hvor du hver dag skriver 3-5 ting, som har været gode i dag og som har glædet dig. Den kan du tage frem på dage, hvor du mærker negative tanker og tristhed og se hvor meget godt, der er i dit liv.

Und dig selv rekreative pauser hver dag, hvor du trækker vejret godt ned i maven og dvæler ved de gode elementer der er i dit liv.  Det kan være en halv times søvn. At læse i en bog. At tænke over dit liv og det der glæder dig og som du vil gøre mere af. Det kan være at besøge nogen eller få besøg – at kigge ud af vinduet – at gå eller cykle eller køre en tur – at lytte til fuglene i området – at høre musik og eventuelt danse (siddende dans giver også energi og glæde) – at sætte dig på en bænk midt i byen og betragte de mennesker der går forbi. Der er mange muligheder, hvis du tænker over dem og gør det der tiltaler dig – og som du kan.

Undlad at over-fokusere på det du ikke kan. Tænk i stedet over alt det du kan – og gør det du har lyst til – og kan.

I min bog “Inspiration til et godt liv – sammen med sygdom” finder du en række tips til at skabe et godt liv sammen med sygdom. Ikke på trods af, men sammen med.

Et af rådene er at tænke på dig, som et mennesker der har en sygdom. Og at sygdom er én del af dig – du er ikke kun din sygdom – du er også så meget andet. Sygdom er blot en side af dig. Lev de andre sider af dig ud.

Ønsker dig et godt efterår.

Kærlig hilsen Bente

 

Skriv en kommentar